05.01.2021, 18:47

Подорожчання продуктів, президентські рейтинги і виплати МВФ: головні новини України за 5 січня

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

Сьогодні з'явилися свіжі рейтинги політиків, які можуть претендувати на крісло президента України, експерти розповіли, які продукти подорожчають у 2021 році, а в МОЗ повідомили, чим дозволять торгувати під час локдауну. Про ці та інші новини України читайте в статті.

У МОЗ зробили важливу заяву про роботу супермаркетів з 8 січня

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інформація про обмеження продажу повсякденних товарів під час жорсткого карантину не відповідає дійсності. Глава МОЗ назвав категорії товарів, які буде дозволено продавати, а також зазначив, що уряд уточнить питання про дозвіл на торгівлю побутовою хімією, повідомляється в статті.

Справа Шеремета і "білоруські плівки": адвокати Антоненка зробили заяву

Захисники одного з обвинувачуваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка заявили, що інформація про підготовку цього злочину КДБ Білорусі, вимагає ретельної перевірки. Адвокати підозрюють, що керівництво правоохоронних структур України могло покривати справжніх замовників і виконавців злочину. Подробиці читайте в матеріалі.

Стало відомо, скільки Україна повинна виплатити МВФ у нинішньому році

Міжнародний валютний фонд оприлюднив графік виплат, які повинна здійснити Україна в 2021 році. В цілому очікуються виплати на суму близько 1,68 мільярда доларів, перший платіж заплановано вже на лютий. Детальніше про цифри можна дізнатися тут.

Кого б підтримали українці на виборах президента: дані соцопитування

Якби вибори президента проходили зараз, українці знову б обрали Володимира Зеленського, свідчать дані свіжого соцопитування групи "Рейтинг". У трійку лідерів електоральних симпатій також увійшли Юрій Бойко і Петро Порошенко. Більш детально читайте в статті.

У 2021 році в Україні очікується зростання цін на деякі продукти

За прогнозами експертів, вже в першому місяці 2021 року на 5% подорожчає хліб. Крім того, очікується зростання вартості свинини. А підвищення вартості нафти і нестабільна ситуація на світовому ринку позначиться на ціні бензину, повідомляється в публікації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: