11.01.2021, 21:29

Китайську вакцину від коронавіруса збираються виробляти в Харкові: подробиці

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина синовак

Українська група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду про постачання в першому півріччі 2021 року 5 млн. доз вакцини проти COVID-19 з провідним китайським виробником вакцин Сіновак (Sinovac Biotech), а в 2022 році розраховує налагодити виробництво вакцини в Харкові.

Про це повідомляється в прес-релізі на ]]>сайті "Лекхіма"]]>, передає Час Пік.

Як зазначається, відповідно до цієї угоди Група фармацевтичних компаній «Лекхім» є офіційним і ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac (Sinovac Biotech) в Україні.

"Вже у березні 2021 року Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусу виробництва Sinovac Biotech, ефективність якої доведена клінічними дослідженнями, а у 2022 році – налагодити виробництво вакцини на українському підприємстві ПрАТ «Лекхім-Харків»", - йдеться в прес-релізі.

Повідомляється, що група фармацевтичних компаній «Лекхім» і компанія Sinovac Biotech, які є партнерами, досягли угоди в переговорах, що тривали протягом 10 місяців, щодо співпраці з питання дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19, терміном на 5 років.

Крім продажу вакцини CoronaVac китайського виробництва, співпраця передбачає організацію масштабного виробництва готових лікарських форм вакцин (в тому числі CoronaVac) з 2022 року в Україні («Лекхім-Харків»), а з 2025 року планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин.

Крім того, група компаній «Лекхім» оголосила, що з 15.01.2021 по 15.02.2021 починає прийом заявок від промислових та інших підприємств України, які зацікавлені в проведенні вакцинації своїх співробітників.

Читайте ще: Діє довше: Академік НАНУ повідомив хороші новини про вакцину проти коронавірусу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк