13.01.2021, 10:37

В Україні з 14 січня бізнес штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів і персоналу

В Украине с 14 января бизнес будут штрафовать за отсутствие масок у клиентов и персонала

В Україні 14 січня набуде чинності закон щодо масочного режиму та штрафів для підприємців.

У парламентській газеті "Голос України" 13 січня було ]]>опубліковано]]> Закон "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким передбачається штраф для бізнесу за неналежне запобігання хвороби, повідомляє Час Пік.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування, 14 січня.

Проектом закону передбачено внесення змін до законодавства, згідно з якими юридична особа, фізична особа - підприємець сплачуватиме штраф за допуск особи в громадське місце без маски, а також за відсутність попередження про необхідність одягти засіб захисту, або ж за відсутність реагування на перебування людей без маски в приміщенні.

Штраф передбаченой в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн).

Передбачено також відповідні штрафи в період дії карантину за неносіння маски працівниками підприємств або безпосередньо фізичною особою - підприємцем.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про штрафи для бізнесу за відсутність масок у клієнтів у грудні 2020 року. Документ підтримав 241 народний депутат.

Закон передбачає відповідальність за допуск в громадські будівлі та громадський транспорт клієнтів без засобів індивідуального захисту. Мова йде про маски та респіратори (у т.ч. саморобні), які закривають рот та ніс.

Відповідальними визнаються підприємства, установи, організації або громадяни-суб'єкти господарської діяльності.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк