24.01.2021, 09:15

Наступного року в Україні введуть штрафи за відмову спілкуватися українською

Ольга Романец | Всі новини автора
украинский

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що накладати штрафи на представників сфери обслуговування за відмову спілкуватися з клієнтами українською мовою будуть з 16 липня 2022 року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає Час Пік.

За його даними, за порушення мовного законодавства у сфері обслуговування передбачено штраф від 5 100 гривень до 6 800 гривень. При цьому Кремінь зазначив, що це стосується злісних порушників, щодо яких Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови отримує постійні скарги.

Він також зазначив, що штрафи можуть бути оскаржені в судовому порядку, однак для подібних претензій повинні бути наведені докази.

"Я не думаю, що сьогодні якийсь із супермаркетів хоче "прославитися" на всю країну, що для них закон-не закон і країна - не Країна. Таких у нас немає, і навряд чи вони з'являться", - заявив Кремінь.

Нагадаємо, 16 січня в Україні набула чинності норма Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". З цього дня всі постачальники послуг зобов'язані обслуговувати споживачів українською мовою.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: