25.01.2021, 18:47

В Україні планують повернутися до "кольорового" карантинного зонування

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

Кабмін може ухвалити рішення про перехід до адаптивного карантину по окремих областях, тобто з зеленими, жовтими, помаранчевими та червоними зонами.

Про це повідомив під час селекторної наради у президента прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ОПУ.

Шмигаль доповів, що на сьогодні в Україні 235,7 тис. активних хворих на коронавірус і 18,6 тис. зайнятих ліжок у медзакладах. Загалом у лікарнях відведено під хворих на COVID-19 понад 66,3 тис. ліжок, з яких 55 тис. забезпечені подачею кисню.

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про зменшення відсотка позитивних результатів тестів на COVID-19 серед усіх протестованих людей: якщо раніше цей показник в середньому був на рівні 34-35%, то нині – в межах 21%.

За словами Шмигаля, Україна може найближчим часом повернутися до адаптивного карантину по областях з "кольоровими" зонами.

«Ті показники, які ми бачимо сьогодні за кількістю захворілих, госпіталізованих та тих, хто одужав, свідчать, що посилений карантин був ефективним заходом. Найближчим часом МОЗ дослідить ситуацію в регіонах, і залежно від показників ми ухвалимо рішення про запровадження адаптивного карантину по окремих областях. Тобто повернемося до зелених, жовтих, помаранчевих і червоних зон», – зазначив Шмигаль.

За його словами, ці зміни у разі прийняття набудуть чинності через сім днів після ухвалення.

Нагадаємо, з 25 січня в Україні діють карантинні обмеження, які відповідають помаранчевій зоні.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський доручив скласти детальний план вакцинації від COVID-19 по кожній області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк