25.01.2021, 20:57

Зеленський озвучив хороші новини про коронавірус в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
зеленский

Президент Володимир Зеленський привітав українців із завершенням посиленого карантину і подякував усім, хто його дисципліновано дотримувався.

Про це глава держави сказав у відеозверненні 25 січня, передає Час Пік.

Зеленський заявив, що Україні вдалося досягти хороших результатів.

"На відміну від багатьох європейських країн, після зимових свят у нас не відбулося спалаху інфекції, і це найголовніше. Більш того, за час локдауна одужавших було більше, ніж захворілих. Крім цього, ми ввели 14 тисяч додаткових ліжок, в цілому сьогодні їх майже 70 тисяч. 70% з них вільні. А понад 80% ліжкомісць по країні забезпечені киснем", - сказав Зеленський.

Президент констатував, що локдаун виправдав себе, при цьому він був досить коротким і ліберальним, якщо порівнювати з іншими країнами Європи.

Зеленський зазначив, що майже півмільйона українців отримали допомогу в розмірі 8000 гривень, понад 3,6 мільярда гривень було виплачено в цілому.

Також президент повідомив, що вже в лютому почнеться вакцинація від COVID-19.

"Ми очікуємо, що скоро в Україну надійде 1 мільйон доз вакцини (перший мільйон) від провідної міжнародної компанії", - сказав Зеленський, зазначивши, що деталі будуть озвучені найближчим часом.

Зеленський підсумував, що епідемічна ситуація в Україні є стабільною, контрольованою і не такою загрозливою, як навесні. У той же час президент закликав не розслаблятися і продовжувати дотримуватися правил безпеки: носити маски, мити руки, дотримуватися соціальної дистанції, а при появі симптомів хвороби звертатися до лікаря.

Раніше стало відомо, що в Україні планують повернутися до "кольорового" карантинного зонування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк