27.01.2021, 12:01

Рада підтримала законопроект про зниження податку на посилки з-за кордону

Ольга Романец | Всі новини автора
ВР

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 4278 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях).

Відповідний законопроект у першому читанні підтримали 346 депутатів на засіданні 27 січня, передає Час Пік.

Законопроектом пропонується збільшити базу податку на ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одержувача-фізичної особи зі 100 євро до 150 євро.

Відзначається, що зменшення в 2019 році ліміту на безподаткові пересилання міжнародних поштових та експрес-відправлень в Україну з 150 євро до 100 євро "було неефективним". При цьому функція сплати податку покладатиметься на операторів поштового зв'язку та експрес-перевізників. Автори обіцяють, що законопроект полегшить і зробить прозорим обмін міжнародними поштовими та експрес-відправленнями, а також призведе до збільшення митних платежів.

Автори законопроекту додали, що найбільшими інтернет-продавцями в сфері електронної комерції є Alibaba, AliExpress, Amazon і eBay, і вони "вже давно адаптували свої ресурси, щоб полегшити здійснення покупок для іноземних покупців".

Читайте також: Верховна Рада підтримала законопроекти про посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк