29.01.2021, 13:02

Замість "Укроборонпрому" створять два самодостатніх холдинги

Вместо "Укроборонпрома" создадут два холдинга

Реформований ДК "Укроборонпром" перестане існувати. Замість концерну з'являться два самодостатніх холдинга.

За словами генерального директора "Укроборонпрому" Юрія Гусєва, в результаті реформ "Укроборонпром" припинить своє існування. Про це керівник держконцерну розповів в інтерв'ю виданню "Укрінформ", передає Час Пік.

"65 підприємств сформують новий холдинг з робочою назвою "Оборонні системи України", який своєю чергою поділятиметься на 6 субхолдингів. Також плануємо, що до нього увійдуть спецекспортери, які допомагатимуть зі збутом продукції.

Окремо буде сформовано Аерокосмічний холдинг, що об’єднає 3 галузеві субхолдинги. Україна має потужну аерокосмічну галузь", - сказав Гусєв.

За словами Гусєва, така реформа УОП дозволить втілювати спільні проекти з міжнародними партнерами, забезпечувати прозорий трансфер технологій, щоб випускати якісне озброєння, в першу чергу, для ЗСУ.

Йдеться також про додаткові можливості щодо залучення фінансів, оздоровлення підприємств, збереження та посилення трудових колективів тощо.

Він підкреслив, що звернувся до глави держави з проханням визначити законопроект №3822 "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" як невідкладний для розгляду в парламенті.

Якщо документ розглянуть у першому читанні на початку лютого, а закон ухвалять у березні-квітні, то "вже до середини року поставлене президентом завдання з трансформації держконцерну буде виконане".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк