02.02.2021, 14:57

Верховна Рада посилила відповідальність за напади на журналістів

Ольга Романец | Всі новини автора
ВР

Верховна Рада посилила відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів, збільшивши штрафи за пошкодження майна і перешкоджання журналістській діяльності, а також термін ув'язнення за погрози або тілесні ушкодження, нанесені журналісту.

Відповідне рішення підтримали 340 депутатів, передає Час Пік.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту № 3633, їм пропонується посилити кримінальну відповідальність за загрозу вбивством і насильством до журналістів, а також знищення або пошкодження їх майна.

Незаконне вилучення у журналістів зібраних ними матеріалів каратиметься штрафом від 8,5 до 17 тисяч гривень. Раніше штраф становив 850 гривень.

Спроби впливу на журналіста з метою перешкоджання виконання ним професійних обов'язків каратимуться штрафом від 17 до 34 тисяч гривень, тоді як раніше за це потрібно було платити максимум 3,4 тисячі гривень. Якщо ж такі дії здійснюватиме службова особа - штраф може сягати 51 тисячі гривень.

Згідно із запропонованими змінами, якщо перераховані в статті 345-1 Кримінального кодексу дії вчиняються повторно, за попередньою змовою групи осіб або організованою групою, вони караються позбавленням волі на строк від 7 до 17 років.

Читайте також: У Первомайську горить магазин "Епіцентр": площа пожежі становить 1000 метрів (фото, відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: