09.02.2021, 12:15

"Наша спільна перемога": Степанов заявив про спад захворюваності на COVID-19 в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
степанов

Пандемія коронавірусної хвороби в Україні йде на спад. Про це заявив на брифінгу 9 лютого міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

Степанов зазначив, що захворюваність на COVID-19 знизилася на 6% за показником нових захворювань. Упродовж першого тижня грудня було 89 тисяч нових хворих, позаминулого тижня - 27 157, а за минулий тиждень було виявлено 25 505 випадків захворювання на COVID-19.

Також, як зазначив Степанов, зменшилася кількість госпіталізацій з COVID-19. Якщо впродовж першого тижня грудня у лікарнях знаходилося 28 тис пацієнтів, які потребували постійної медичної допомоги, то за минулий тиждень лютого кількість пацієнтів, які перебували в лікарнях, становить 17 911.

За словами голови МОЗ, на минулому тижні було зроблено 144 248 тестувань методом ПЛР - це майже така ж кількість, як на позаминулому тижні.

Степанов повідомив, що в Україні зростає кількість тестувань швидкими тестами на антиген - минулого тижня було зроблено 52 222 дослідження. Позаминулого тижня ця цифра становила 34 684.

Як зазначив голова МОЗ, Україна знаходиться на 34-му місці в Європі за захворюваністю, а кількість смертей на мільйон населення в 3 рази менша, ніж у Великобританії, та у 2 рази менша, ніж у Франції.

"Це наша спільна перемога, перш за все наших лікарів, медичних сестер, санітарок - всіх, хто надає саме медичну допомогу хворим на COVID-19, хто кожного дня рятують життя громадян. Це перемога всіх підприємців, учнів, освітян, які дотримувалися карантинних заходів. Тому я впевнений, що ми будемо так рухатися і далі", - сказав Степанов.

Читайте ще: "Як Верховний Головнокомандувач": Зеленський сказав, коли збирається вакцинуватися від COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк