11.02.2021, 20:47

Авто українців зможуть примусово продавати, а гроші підуть державі: деталі нового проєкту закону

авто

За порушення правил дорожнього руху українські автовласники зможуть отримати ще більші неприємності.

Антон Геращенко розповів, за яке порушення передбачається покарання у вигляді конфіскації авто, передає Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу]]> МВС.

За словами Геращенко, навіть штраф у 10 тисяч гривень не лякає водіїв, тому вони наполегливо продовжують сідати за кермо в нетверезому стані.

Так, у 2020 році 120 тисяч осіб були позбавлені прав за керування автомобілем у нетверезому стані. Понад 9400 осіб, будучи позбавленими права керування транспортними засобами, повторно сіли за кермо в стані сп'яніння. Втретє п'яними сіли за кермо - 7904 людини.

У зв'язку з цією сумною статистикою, був розроблений новий проєкт закону №2695, який передбачає більш жорсткі покарання для тих, хто сів за кермо в нетверезому стані.

"Законопроєкт №2695 передбачає, якщо людина раптом сіла п'яною за кермо, то штраф складе 40 000 гривень. Але суд може вирішити продати його машину примусово, а гроші надійдуть порушнику. У разі, якщо людина втретє сяде п'яна за кермо, тоді машину суд може забрати, а гроші за неї йдуть до бюджету країни, а не власнику. Крім того, за повторне керування автомобілем у нетверезому стані протягом року суд може присудити адміністративний арешт на 10-15 діб", - розповів заступник міністра МВС.

Читайте також: Обов'язковий техогляд всіх ТЗ повинні ввести вже в 2021 році: в МВС "порадували" українських автовласників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: