10.02.2021, 21:39

Обов'язковий техогляд всіх ТЗ повинні ввести вже в 2021 році: в МВС "порадували" українських автовласників

техосмотр

Обов'язковий техогляд в Україні може бути введений не в 2022 році, а вже в 2021. Чому це має відбутися раніше і до чого готуватися автомобілістам?

Радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко в ефірі телеканалу "OBOZREVATEL" розповів про те, коли насправді повинен бути введений обов'язковий техогляд в Україні, передає Час Пік.

За його словами, Україна підписала з ЄС документи, згідно з якими, мови про повернення техогляду в 2022 році не йде.

"Україна, підписуючи асоціацію з Європейським Союзом, зокрема, підписала документи, де взяла на себе зобов'язання проводити техогляд автомобілів. Мова йде не про 2022, а про 2021 рік. Техогляди вже повинні бути", - повідомив Мартиненко.

Радник міністра зазначив, що профільне міністерство має законодавчо позначити всі нюанси. Власне, за цим справа і стоїть.

"Тут питання до ініціаторів всього цього процесу, до Міністерства інфраструктури, яке має детально прописати в законопроєктах і в урядових постановах цей процес", - розповів він.

Разом з тим, Мартиненко вважає, що наклейка на лобовому склі про проходження техогляду вже використовуватися не буде. Замість цього будуть використовуватися цифрові технології.

"Я думаю, що тут мова піде не стільки про наклейку, скільки про використання сучасних засобів ідентифікації, в тому числі за допомогою електронного кабінету водія, за допомогою електронної бази. Там можна буде визначати, проходив той чи інший автомобіль техогляд чи ні", - підсумував радник міністра.

Читайте також: В Україну повертається обов'язковий техогляд ТЗ: міністр розставив крапки над " i"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк