24.02.2021, 21:26

"Вакцинуватися чи ні?": ПЦУ відповіла на запитання

вакцина

Православна Церква України закликає віруючих ставитися до вакцинації з відповідальністю та ретельністю.

Про це йдеться в повідомленні ПЦУ в Facebook, передає Час Пік.

У ПЦУ нагадали, що вже висловлювали свою позицію щодо вакцинації: вона не суперечить заповідям і принципам християнської віри. Більш того, вона безпосередньо пов'язана з життям і здоров'ям всього народу.

"Свідомо ставлячись до збереження власного здоров'я і здоров'я оточуючих, розуміючи, що людське життя є дар Божий і має велику цінність, кожен повинен підійти до цього питання відповідально, ретельно зваживши всі "за" і "проти", в той же час пам'ятаючи, що питання вакцинації не є виключно особистим - воно безпосередньо стосується здоров'я всього народу і життя наших близьких", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ПЦУ зазначили, що вакцинація повинна бути добровільною.

"Процедура вакцинації повинна бути добровільною і усвідомленою. Кожна людина вільна прийняти власне зважене і відповідальне рішення, яке буде спиратися на професійні висновки і рекомендації лікарів, медиків, фахівців, буде враховувати стан здоров'я та інші важливі фактори", - повідомили в ПЦУ.

Разом з тим, на думку ПЦУ, проведення вакцинації - це зона відповідальності охорони здоров'я та держави. Тому церква як інститут не повинна брати на себе відповідальність за ефективність, сертифікацію та інші моменти.

Нагадуємо, сьогодні, 24 лютого, в Україні стартувала вакцинація проти COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк