03.03.2021, 15:11

В Україні потрапили під заборону популярні льодяники для горла та знеболювальне: у чому причина

Марина Началова | Всі новини автора
лекарства

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила продавати та використовувати на території України деякі серії препаратів "Стрепсілс" та "Нурофєн".

Відповідне розпорядження Держлікслужби було оприлюднено 2 березня, передає Час Пік.

Згідно з документом, в Україні заборонено реалізацію, зберігання та використання таких препаратів виробництва британської компанії "Реккітт Бенкізер Хелскер Інтернешнл Лімітед":

  • серія KR153 препарату "Стрепсілс з медом та лимоном", льодяники; по 12 льодяників у блістері; по 2 блістери в картонній коробці;
  • серія KT049 препарату "Нурофєн", таблетки, вкриті оболонкою, по 200 мг; по 12 таблеток у блістері; по 1 блістеру в картонній коробці;
  • серія KR286 препарату "Нурофєн Експрес Форте", капсули м'які по 400 мг; по 10 капсул у блістері; по 1 блістеру в картонній коробці;
  • серія KT095 препарату "Нурофєн", таблетки, вкриті оболонкою, по 200 мг; по 12 таблеток у блістері; по 2 блістери в картонній коробці.

Як повідомляється, від виробника надійшла інформація про викрадення на території Великобританії вантажу з лікарськими засобами, які були виготовлені та призначені для ринку України. На підставі цього Держлікслужба наказала аптекам перевірити наявність вищевказаних серій препаратів та у разі виявлення знищити їх.

Довідка. "Стрепсілс" - льодяники, що використовуються для лікування інфекційно-запальних захворювань горла та порожнини рота. "Нурофєн" - нестероїдний протизапальний засіб, що використовується для зняття болю різного походження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: