03.03.2021, 18:07

"Реванш" зими перед 8 березня: в Україні різко зміниться погода, прийдуть опади і похолодання

Марина Началова | Всі новини автора
снег весной

Українцям поки не варто сподіватися на стале весняне тепло: вже на цих вихідних серйозно похолодає, повернуться нічні морози.

Про це свідчать прогнози синоптиків, передає Час Пік.

Ще один день буде тепло

За даними Укргідрометцентру, завтра, 4 березня, в Україні ще буде відносно тепло і сухо, температура очікується в середньому близько 10-11 градусів тепла. На півночі і сході буде прохолодніше, +6 +8, а в західних областях стовпчики термометрів можуть піднятися до +14.

У п'ятницю Україну накриють опади

Укргідрометцентр повідомляє, що 5 березня температура повітря почне знижуватися. Тепло ще затримається на півдні, а в решті регіонів похолодає до +2 +4 градусів.

На всій території країни, крім південних областей, йтимуть дощі, на Лівобережжі - зі снігом.

На вихідних повернуться морози

6-7 березня опади покинуть територію України, проте вночі температура опуститься до мінусової. У більшості областей вдень стовпчики термометрів не підніматимуться вище +4 градусів. Вночі похолодає до -4-6.

Похолодання на вихідних торкнеться і південних регіонів, у неділю там можливо до -4 градусів.

8 березня повернуться опади

У Міжнародний жіночий день погода в Україні буде неоднорідною. Нічні морози будуть слабшати. Вдень у південних областях стане тепліше, до +8, зате на півночі денна температура може опуститися до -1.

На півночі України 8 березня очікується мокрий сніг, на північному заході - мокрий сніг з дощем.

Синоптик Наталка Діденко повідомила, що суху погоду в Україні зараз обумовлює антициклон Жаклін. Завдяки йому завтра вдень потеплішає до +7 +14 градусів.

Діденко також попередила, що в п'ятницю в Україну прийдуть опади, а в суботу-неділю похолодає.

Так коли чекати справжньої весни?

За прогнозами синоптиків, блискавичного настання весни цього року можна не чекати: тепло буде "розгойдуватися" повільно, березень очікується прохолодним.

Як розповіла виданню "]]>Обозреватель]]>" начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, передвесна переходить у справжню весну, коли середньодобова температура перевищить позначку +5 градусів. За її словами, це повинно відбуватися в середні багаторічні терміни: на півдні України - в середині березня, на решті території - у другій половині березня.

Хоча, як зазначила Адаменко, всі процеси зараз "збочені, нестандартні", тому може бути і більш ранній, і більш пізній прихід весни.

За прогнозами сайту Gismeteo.ua, температура в Києві навряд чи підніметься вище +10 градусів до кінця березня. Втім, особливого тепла не буде навіть на півдні: в Одесі очікується +11 градусів тільки в останніх числах місяця.

Це цікаво:

Кліматологи б'ють на сполох: Гольфстрім сповільнився, погода в Європі та Америці може кардинально змінитися

7 аргументів, чому 8-годинний робочий день зжив себе

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: