10.03.2021, 14:15

В Україні з'явиться єдиний портал освіти в "Дії"

Ольга Романец | Всі новини автора
Дiя

Уряд на засіданні 10 березня підтримав законопроект про створення в Україні Єдиного порталу цифрової освіти, який має на меті підвищити рівень цифрової грамотності та освіти людей.

Як зазначено в пояснювальній записці, документ прийняли з метою поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до цифрової освіти, зокрема забезпечити можливість отримувати навчання з цифрової грамотності дистанційно, передає Час Пік.

"Станом на сьогодні українці, які хочуть мати цифрові навички, ще не мають для цього достатньо можливостей і розуміння, навіщо їм потрібна цифрова грамотність", - зазначено в документі.

Також проект спрямований на те, щоб українці навчилися захищати себе онлайн, розпізнавати дезінформацію, а також користуватися електронними послугами.

"Запровадження Єдиного державного веб-порталу цифрової освіти зробить цифрову грамотність доступною для людей усіх вікових категорій та соціальних груп, а також забезпечить доступ до безкоштовної онлайн освіти, електронних освітніх ресурсів та вебресурсів навчальних дисциплін, зокрема дистанційних курсів для використання у навчанні", - зазначають автори законопроекту.

Створенням порталу займатиметься Міністерство цифрової трансформації. Також автори проекту прогнозують, що це рішення позитивно вплине на трансформацію ринку праці та суспільства в цілому, а також на систему освіти дорослих.

Читайте також: Світлове шоу і гуркіт: Над США стався вибух метеора (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: