11.03.2021, 07:20

В Україні розширили перелік наркотичних засобів, психотропів та прекурсорів

В Украине расширили перечень наркотических средств, психотропов и прекурсоров

Кабінет Міністрів України підтримав проєкт постанови про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Кабмін розширив ]]>список]]> наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 10 березня, повідомляє Час Пік.

Уряд прийняв постанову "Про внесення змін до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів".

Документ передбачає доповнення переліку новими позиціями, що на думку авторів має дати можливість правоохоронним органам на етапі досудового слідства приймати подальші процесуальні рішення.

"Зміни та доповнення до переліку розроблені за результатами проведеного моніторингу наркоситуації спільно з правоохоронними органами, науково-дослідними та експертними установами щодо вилучень з незаконного обігу, проведених експертних досліджень та експертиз, та фактів отруєнь або летальних випадків внаслідок вживання речовин не за медичним призначенням", - йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема, доповнено список особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено, крім того, доповнено список прекурсорів, обіг яких обмежено і щодо яких встановлюються заходи контролю.

Відзначається, що зміни було розроблено з урахуванням рекомендацій ВООЗ та рішень Комісії ООН з наркотичних засобів. 

Читайте також:

В Україні планують ввести новий податок: кого змусять платити

В Україні змінюють правила продажу валюти: які зміни набудуть чинності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: