17.03.2021, 18:30

Що буде з доставкою пенсій: Уряд дав "Укрпошті" важливе доручення

Марина Началова | Всі новини автора
укрпошта

Договори "Укрпошти" з Пенсійним фондом та органами соцзахисту щодо надання послуг з доставки пенсій та грошової допомоги у цьому році вперше було укладено не на календарний рік, а лише до 1 квітня 2021 року.

В "Укрпошті" вимагають підвищити тарифи на доставку пенсій, але Уряд з цим не згоден, передає Час Пік.

Вчора гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив у Фейсбуці, що у 2021 році, після підвищення мінімальної зарплати, відрахування податків на зарплату "Укрпошти" складе +480 мільйонів до 2020 року. 

"Збільшення вартості наших послуг на доставку пенсій має скласти 265 мільйонів або 11% до 2020 року. Вірніше має звичайно 530 мільйонів, але ми пішли назустріч (за рахунок своїх інвестицій і ремонтів)", - заявив Смілянський.

Проте сьогодні Уряд дав доручення АТ "Укрпошта" продовжити надання послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за поточними тарифами.

"З метою забезпечення безперебійної доставки пенсії та грошової допомоги населенню, пропонується дати такі доручення Уряду: АТ "Укрпошта" на виконання п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1279 забезпечити укладення до 19 березня 2021 року договорів з Пенсійним фондом України та його органами та органами соціального захисту населення про виплату та доставку пенсій, грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів за діючими тарифами", - сказала Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

На сьогодні чинним законодавством визначено, що виплата і доставка пенсій та грошової допомоги здійснюється національним оператором поштового зв’язку або через установи банків. Виконання функцій національного оператора поштового зв’язку покладено на АТ "Укрпошта".

Надання АТ "Укрпошта" послуг із доставки пенсій та грошової допомоги здійснюється на платній основі за тарифами, затвердженими рішенням Уряду, та на підставі договорів, укладених з органами Пенсійного фонду України та органами соціального захисту. У 2021 році вперше такі договори були укладені не на календарний рік, а лише до 1 квітня 2021 року, зазначили в Уряді.

Читайте ще:

Українці платять за доставку, якої немає: Депутати вважають, що ціну газу можна зменшити на 60%

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: