30.03.2021, 18:24

Україна першою в світі прирівняла цифрові паспорти до паперових

Марина Началова | Всі новини автора
дія паспорт

Верховна Рада прийняла закон, яким передбачається, що цифрові документи в сервісі "Дія" матимуть таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги.

Сьогодні було прийнято ]]>закон ]]>"Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", передає Час Пік.

Законом встановлено, що  громадяни України можуть використовувати відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон).

"Україна - перша країна у світі, що запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів. Користувачі Дії більше не стикатимуться з ситуаціями, коли цифровий паспорт не приймають. Це не просто важлива подія в історії сучасної України та великий крок до впровадження режиму "без паперу". Це унікальний світовий кейс, яким можна і варто пишатися", - заявив віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зазначили у Мінцифри, цифрові паспорти буде можливо пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Закон набирає чинності з 23 серпня 2021 року.

Читайте ще: Новий вид військової служби та реформування військкоматів: Рада прийняла важливий закон щодо армії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: