10.04.2021, 16:59

Не тільки обов'язковий техогляд: українським водіям готують ще один неприємний "сюрприз"

автомобили на дороге

З 2022 року в Україні очікується введення обов'язкового техогляду автомобілів, який був скасований кілька років тому. Разом з техоглядом хочуть повернути і дорожній збір.

За даними українських ЗМІ, таку ідею активно просуває Міністерство інфраструктури, передає Час Пік.

У відомстві вважають, що дорожній збір стимулюватиме українців відмовлятися від старих авто і купувати нові - більш екологічні. Тобто ставка дорожнього збору буде "прив'язана" до рівня вихлопу.

Дана пропозиція вже обговорювалося на засіданні Кабміну в сукупності з пропозиціями щодо розвитку електрозарядної інфраструктури. Однак потенційні суми дорожнього збору поки не озвучувалися.

Разом з тим, як зазначають у ЗМІ, українські автовласники на сьогоднішній день і так фактично платять дорожній збір, оскільки він входить у вигляді частини акцизу у вартість палива: його безпосередньо сплачують оператори вітчизняного нафторинку.

Як відомо, Україна відмовилася від дорожнього збору, як і від обов'язкового техогляду, в 2011 році. На це було як мінімум дві причини. По-перше, перевіряти сплату дорожнього збору після скасування техогляду стало проблематично. По-друге, врахування податку в ціні палива порахували більш справедливим: хто більше їздить - той більше платить.

Читайте також:

Відродження ЗАЗ Lanos?: У ЗМІ представили фото нового "народного" авто

Запорізький автозавод може налагодити випуск авто, якого взагалі немає у продажу в Україні (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: