12.04.2021, 15:33

Кого зобов'яжуть заплатити транспортний податок у 2021 році: важлива інформація для власників авто

Ольга Романец | Всі новини автора
авто

Транспортний податок зобов'язані заплатити власники легкових автомобілів, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Станом на 1 січня 2021 року - це 2 250 000 грн.

Про це юридичному інтернет-ресурсу "Протокол" розповів керуючий партнер ЮК Winner ігор Ясько, передає Час Пік.

Він зазначив, що вартість авто визначається центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабміном, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального.

Перелік автомобілів, що підлягають оподаткуванню транспортним податком (їх марка, модель і рік випуску), розміщуються на сайті Мінекономіки щорічно до 1 лютого звітного року.

Юрист зазначив, що після отримання податкового повідомлення-рішення варто перевірити, чи підпадає автомобіль під критерії для сплати транспортного податку і чи є модель в переліку Мінекономіки.

Читайте також: Водіям встановили нові жорсткі правила поведінки при зупинці автомобіля поліцією

Українцям по-різному вважають стаж для пенсії: у кого найнижчі виплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк