15.04.2021, 22:59

Удар по авто з ГБО: який "сюрприз" готують українським водіям

авто с гбо

Автомобілі, оснащені газобалонними установками, можуть знову опинитися під ударом. Не виключено, що автогаз стане коштувати значно дорожче.

Так, виступаючи на онлайн-форумі Ukrainian Transport Infrastructure Week глава "Укравтодору" Олександр Курбатов заявив про збільшення вартості акцизу на автозаг, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За його словами, на сьогоднішній день йде робота над залученням надходжень до Дорожнього фонду. Зокрема, сприяти цьому залученню можуть: запуск системи толінгу в Україні, виведення з тіні ринку палива, а також збільшення вартості акцизу на автомобільний газ.

"Сумарно ці заходи можуть збільшити надходження до дорожнього фонду на третину. Це прискорить процес відновлення основної мережі доріг. У свою чергу, ці кошти повернуться додатковим зростанням ВВП", - цитують у ЗМІ слова глави"Укравтодору".

Як повідомлялося раніше, на початку минулого року реєстрація ГБО стала коштувати дорожче, а сама процедура займає більше часу. Незважаючи на те, що автовласники всіляко чинили опір такому нововведенню (навіть складали петицію), рішення влади взяло верх.

Читайте також:

Названі авто, на які ГБО просто не можна не встановити

Запорізький автозавод може налагодити випуск авто, якого взагалі немає у продажу в Україні (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: