16.04.2021, 08:13

В Україні діятиме "особливий режим" на травневі свята та Великдень

коронавирус, карантин

В Україні на травневі та великодні свята діятиме "особливий режим". Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, чи буде МОЗ рекомендувати жорсткі карантинні обмеження у святкові дні.

Для України важливо, щоб громадяни виконували карантинні обмеження, введені через поширення коронавірусної інфекції. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 15 квітня в програмі "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24", повідомляє Час Пік.

На запитання журналіста, чи планує уряд вводити в країні жорсткі обмеження на Великодні та травневі свята, глава МОЗ відповів, що в цей період діятиме особливий режим.

Степанов також зазначив, що "британський" та "південноафриканський" штами коронавірусу "надагресивні", а перебіг хвороби дуже важкий, тому дуже важливо виконувалися всі обмеження.

"Для нас важливо, щоб виконувалися ті обмеження, які є. Звичайно, буде особливий режим, ми будемо просити, звертатися до громадян, щоб вже почали робити, обмежували контакти по можливості, великі скупчення людей.

Британський та південноафриканський штами надагресивні, дуже важкий перебіг хвороби", - зазначив Степанов.

Глава МОЗ підкреслив, що розвиток епідемічної ситуації "залежить від нас усіх". Він додав, що в Києві та в цілому по країні видно позитивну динаміку.

"Два тижні тому я говорив, що ми 15 квітня вийдемо на пік. Зараз у нас дві області вже вийшли з "червоної" зони - Івано-Франківська та Закарпатська.

А в Києві бачимо позитивну динаміку. Щоб вона тривала і щоб ми 30 квітня зробили пом'якшення карантину, все залежить від нас усіх, без перебільшення", - сказав міністр.

Читайте також: Українці мають право на безкоштовні стоматологічні послуги: список послуг у 2021 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк