01.05.2021, 09:39

МЗС України засудило проведення у Києві маршу до річниці створення СС "Галичина"

МИД Украины осудило проведение в Киеве марша в честь годовщины создания СС "Галичина"

Міністерство закордонних справ України відреагувало на проведення в Києві маршу на честь 76-ї річниці створення СС "Галичина".

У МЗС України засудили "будь-які прояви глорифікації військ Ваффен-СС". Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба МЗС, передає Час Пік.

У відомстві зазначили, що пропаганда тоталітарних режимів, до яких належить і націонал-соціалістичний, заборонена на території України.

"За тиждень Україна вшановуватиме пам’ять мільйонів українців та представників інших народів, які загинули від рук нацистів. Маємо дбати, щоб до будь-якого виправдання нацистських злочинів була нульова толерантність Української держави та суспільства", – заявили в МЗС.

Нагадаємо, 28 квітня у Києві пройшов марш на честь 76-ї річниці створення Першої української дивізії Української національної армії "Галичина". За словами організаторів, основна мета маршу - вшанувати пам'ять добровольців, які у 1943 році записалися в армію з метою отримати навчання, зброю і не допустити повернення сталінських жахів 1941 року на територію України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: