13.05.2021, 08:01

Котики, техніка та різні частини тіла: як українці пустують у додатку "Дій вдома" під час самоізоляції

карантин, курьезы

У Міністерстві охорони здоров'я закликали українців, які перебувають на самоізоляції під час пандемії COVID-19, не грати з додатком "Дій вдома", оскільки це може викликати проблеми з верифікацією.

МОЗ закликало українців дотримуватися вимог додатку "Дій вдома". Зокрема, робити правильні фотографії відповідно до вимог мобільного додатку. Про це на брифінгу 12 травня розповів заступник міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер, передає Час Пік.

Як зазначив чиновник, в додатку "Дій вдома", призначеному для самоізоляції під час пандемії COVID-19, деякі користувачі фотографують не своє обличчя, як потрібно, а собак, котів, дітей, інші частини тіла та навіть комп'ютерну техніку.

"Ми дуже часто почали фіксувати такі питання, коли люди в додатку фотографують дітей, тварин, себе в дзеркалах, свої фотографії, частини тіла, комп'ютери фотографують, якусь техніку. І, звичайно, виникаю питання, пов'язані з тим, що щось потім не спрацьовує при верифікації", - сказав Ярослав Кучер.

МОЗ закликало громадян дотримуватися умов самоізоляції. Для проходження двотижневої самоізоляції необхідно встановити мобільний додаток "Дій вдома". Верифікація місця перебування здійснюється за допомогою фотофіксації обличчя людини. Кілька разів на день надходить сповіщення з проханням зроби фото, де спочатку потрібно нахиляти голову в різні боки, а потім сфотографуватися.

Як зазначив Ярослав Кучер, контактний центр МОЗ почав витрачати час на численні звернення щодо верифікаціі.

"Хотів би звернути увагу, що кожен такий дзвінок, можливо, відволікає операторів контактного центру від більш нагальних питань, коли потрібно вирішувати питання з госпіталізацією, ліками та консультаціями", - підкреслив чиновник.

Він попросив користувачів не грати з додатком, оскільки це може викликати проблеми з верифікацією.

"Ми в Україні максимально лояльно і якісно використовуємо ті сервіси, які дозволяють контролювати і стримувати поширення інфекції. Я хотів би щоб всі ставилися до цього серйозно, тому що обмін даних чітко налагоджений, у нас є вся інформація про порушників", - попередив Кучер.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк