14.05.2021, 17:41

Екс-депутату Семенченку оголосили підозру у справі про обстріл телеканалу "112"

Ольга Романец | Всі новини автора
Семченко

Служба безпеки України заявила про розкриття справи вчинення терористичного акту, а саме - обстрілу телеканалу "112" в липні 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Час Пік.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко. Все це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками держави-агресора в гібридній війні проти нашої країни. Для скоєння злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у червні 2019 року Семенченко, разом зі спільником, провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. Вони обирали оптимальний спосіб здійснення теракту, зокрема, шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження. Також Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для скоєння злочину, стверджують в СБУ.

В ході санкціонованих судом обшуків за місцями проживання фігурантів справи в столиці та Київській області правоохоронці виявили та вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій, які зловмисники використовували в ході скоєння злочину. Наразі останнім повідомлено про підозру за ч.2 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів, повідомили в прес-службі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: