18.05.2021, 08:50

Верховна Рада з ініціативи Зеленського збереться на позачергове засідання: порядок денний

Верховная Рада проведет внеочередное заседание

Президент України Володимир Зеленський ініціював позачергове засідання Верховної Ради цього тижня. Народні депутати зберуться 20 травня.

Верховна Рада 20 травня проведе позачергове засідання з ініціативи президента України Володимира Зеленського. Про це 17 травня на брифінгу після засідання фракції "Слуга народу" повідомив нардеп Давид Арахамія, передає Час Пік.

Парламентарі хочуть розглянути законопроекти, необхідні для:

  • отримання макрофінансової допомоги від Європейського Союзу,
  • отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду.

"У четвер у нас за ініціативою президента буде ще одна додаткова сесія. До неї увійдуть 10 законів, так звані "макрофін" та МВФ. Я не знаю, чи встигнемо ми до 1 червня всю програму, але перше читання все пройдемо, а все, що ми залишимо на потім, це буде на початку червня", - сказав Арахамія.

Ще одне позачергове засідання пройде у вівторок, 18 травня. Парламент розгляне кадрові питання. 

Верховна Рада розгляне питання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

"Завтра вранці я видам розпорядження про скликання позачергового засідання. Відповідні документи надійшли. Воно буде заплановано на 16:00. Розглядатимуться три кандидатури міністрів: Криклій, потім Петрашко, потім Степанов.

Вже в четвер на пленарному засіданні на вакантні посади парламент має призначити нові кандидатури", – повідомив 17 травня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк