19.05.2021, 09:34

У Міноборони України не виключають можливість покупки системи ПРО типу "Залізного купола"

ПРО  "Железный купол"

Міністерство оборони України у 2020 році розпочало "певні дії" щодо створення системи протиракетної оборони України. Розглядається можливість покупки системи ПРО, аналогічної ізраїльському "Залізному куполу".

Міністр оборони України Андрій Таран разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським 18 травня здійснили робочі поїздки до ПрАТ “АвтоКрАЗ” та ПАТ “Мотор Січ”. Про це ]]>повідомляється]]> на сайті Міноборони, передає Час Пік.

Під час візиту обговорювалася реалізація чергового етапу замкнутого циклу виробництва вертольотів та тема закупівлі протиракетної системи типу "Залізний купол".

"Під час спілкування із представниками ЗМІ Андрій Таран розповів, що Міноборони минулого року розпочало певні дії щодо створення протиракетної оборони України. За його словами, події в Ізраїлі показали актуальність системи протиракетної оборони. Міністр оборони України не виключив можливість придбання чогось на кшталт "Залізного купола" і для забезпечення протиракетного захисту нашої держави", - повідомила прес-служба Міноборони.

Довідка: Система ПРО "Залізний купол" надійшла на озброєння ізраїльської армії в 2011 році. Вона призначена для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 км. Ефективність ізраїльської системи ПРО становить до 90%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк