19.05.2021, 20:36

З 1 червня змінено правила руху на дорогах: важлива інформація для водіїв

Ольга Романец | Всі новини автора
дороги

В "Укравтодорі" нагадали водіям про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів у денну пору. Вони щорічно вводяться на початку літнього сезону - з 1 червня.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору", передає Час Пік.

У денний час доби обмежується рух при температурних показниках повітря вище +28 градусів.

Дана заборона стосується транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн.

Винятки передбачені для вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Як повідомляють в "Укравтодорі", перечекати жаркий період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг і біля об'єктів дорожнього сервісу.

Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися Google картою: ]]>https://bit.ly/3tW0aKP]]>. Також можна скористатися TIR-паркінгом. Карта їх розташування за посиланням: ]]>https://bit.ly/2RZMRf2]]>

Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень і вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.

Читайте також: Водіям встановили нові жорсткі правила поведінки при зупинці автомобіля поліцією

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: