28.05.2021, 12:13

Доведеться облітати: Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків

Марина Началова | Всі новини автора

Уряд України посилив "повітряні санкції" щодо білоруських авіакомпаній: відзавтра забороняється не лише авіасполучення з Білоруссю, але й транзитні перельоти білоруських авіакомпаній над Україною.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, передає Час Пік.

Як зазначили у відомстві, з 00 год. 00 хв. 29 травня 2021 року запроваджується заборона на використання повітряного простору України, повітряним суднам, зареєстрованим в реєстрах Республіки Білорусь.

"Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів. Наразі команда Міністерства інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів", - підкреслив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо 25 травня Уряд запровадив заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами.

Передумовою стали події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: