28.05.2021, 21:25

Делегація Конгресу США наступного тижня відвідає Україну

Ольга Романец | Всі новини автора
США

Сенатори США Джин Шахін, Роб Портман і Кріс Мерфі наступного тижня відвідають Україну з офіційним візитом.

Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні, передає Час Пік.

Крім України, сенатори відвідають Литву, де зустрінуться з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською і міністром закордонних справ Литви Габріеліусом Ландсбергісом. Під час зустрічі обговорять посилення порушень режимом Лукашенка прав людини політичної опозиції.

В Україні сенатори заохочуватимуть продовження реформ для зміцнення її демократії та висловлять солідарність з Україною, яка продовжує стикатися зі все більш агресивною Росією.

"Я з нетерпінням чекаю, коли приєднаюся до цієї важливої делегації у відвідуванні України та Литви для підтримки демократії в Східній Європі. І оскільки російські сили залишаються у великій кількості на кордоні з Україною, це також критичний момент для того, щоб підтвердити, що Конгрес США разом з українським народом проти агресії Путіна, і ми будемо продовжувати надавати необхідну допомогу безпеці для захисту України. У той же час ми знаємо, що найкращим захистом від втручання Росії є сильна, стійка демократія, і тому ми будемо продовжувати наполягати на порядку денному реформ. Я очікую зустрічі з антикорупційними і демократичними активістами обох країн, які знаходяться на передовій лінії цієї боротьби", - повідомив сенатор Мерфі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: