03.06.2021, 09:38

В Україні скасували примусове переведення виплат пенсій на картки з 1 вересня

перевод выплат пенсий на карточки отменили

Кабінет Міністрів України скасував до 2023 року обов'язкове переведення виплати пенсій та соціальної допомоги на карткові рахунки.

Примусового переходу на виплату пенсій, субсидій та інших соцдопомог на банківські картки з 1 вересня 2021 року не буде. Про це ]]>повідомили ]]>у прес-службі "Укрпошти", передає Час Пік.

Як і раніше гроші будуть доставляти листоноші. Також їх можна отримати у відділеннях пошти.

"Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277 від 29 березня 2021 року. Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в "Укрпошті", основна причина, через яку ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури та систематичне закриття банківських відділень.

"Сьогодні точно можна сказати, що наше суспільство стало трохи кращим, а в історії з обов'язковим переведенням пенсіонерів на картки можна поставити крапку.

Сьогодні оприлюднено постанову КМУ №546, яка скасовує переведення, а поточний порядок доставки пенсій Укрпоштою для 3.5 мільйонів пенсіонерів зберігається як мінімум до 1 січня 2023 року. Також вводиться можливість для пенсіонерів, особливо тих, кого "помилково" перевели в банки (а банків поруч немає), поштою подати заяву на повернення доставки пенсій через Укрпошту. За дорученням Президента, можливість виплати матеріальної допомоги на поховання близьких також буде найближчим часом повернута на Укрпошту і це торкнеться майже 700 тисяч осіб.

Ще раз: пенсіонер має право вибрати БЕЗКОШТОВНО, де і як йому зручно отримувати пенсії і субсидії", - написав гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк