09.06.2021, 09:40

Блінкен оцінив можливість вступу України до НАТО

вступления Украины в НАТО

В Адміністрації президента США вважають, що Україна вже володіє всіма інструментами для потенційного приєднання до НАТО. США підтримують Україну в цьому прагненні.

США підтримують членство України в НАТО. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на слуханнях в комітеті у закордонних справах Сенату Конгресу, повідомляє Час Пік.

"Ми підтримуємо членство України в НАТО. За нашою оцінкою, в України є всі інструменти, які їй необхідні, щоб продовжувати рухатися вперед в цьому напрямку", - заявив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що з моменту створення плану дій з отримання членства в НАТО (ПДЧ) було розроблено ряд інших дуже важливих інструментів, щоб сприяти підготовці країн до можливого членства. У тому числі, включаючи щорічну програму, "вигоди з якої витягує Україна".

За словами Блінкена, далеко не всі учасники Північноатлантичного Альянсу були б готові проголосувати за надання Києву цього плану.

"Сам план дій з набуття членства повинен бути розроблений за повного консенсусу всіх країн - членів НАТО. Вважаю, що деякі держави зараз це підтримують меншою мірою, ніж інші", - резюмував держсекретар США.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: