10.06.2021, 11:27

В Україні набув чинності закон про електронні трудові книжки

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні 10 червня набуває чинності закон про електронні трудові книжки, згідно з яким в країні вводиться облік трудової діяльності працівника в електронній формі.

10 червня 2021 року набирає чинності ]]>Закон]]> України "10 червня 2021 року набирає чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Пенсійного фонду України.

Законом №1217-IX від 5 лютого 2021 р. вводиться облік трудової діяльності в електронній формі, що дозволяє не оформляти та не вести паперові трудові книжки.

Зазначається, що ПФУ протягом п'яти років має включити до реєстру застрахованих осіб Держреєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей, наданих страхувальниками.

За наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб про всі періоди трудової діяльності особи пенсію за віком буде призначено автоматично  (без звернення особи) з дня, що слідує за днем досягнення пенсійного віку.

Як зазначили в ПФУ, "за бажанням особа може  одержувати пенсію з більш пізнього віку".

Читайте також: В Україні з 1 червня перерахують пенсії: хто може розраховувати на надбавку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк