16.06.2021, 11:48

З сирійського табору евакуювали українку з сімома дітьми

Из сирийского лагеря эвакуировали украинку с семью детьми

Успішно проведена чергова операція з повернення в Україну ще однієї сім'ї, яка перебувала у таборах закритого типу на території північно-східної Сирії.

Перший заступник голови МЗС Еміне Джапарова зазначила, що з таборів у Сирії звільнені вже 15 українців. Про це ]]>повідомили]]> в Офісі президента України, передає Час Пік.

Літак з евакуйованими зустріли в ніч на 16 червня в аеропорту "Київ" (Жуляни) заступник керівника ОП Роман Машовець, міністр оборони Андрій Таран та перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

"Президент безпосередньо координував процес. Глава держави мобілізував можливості наших спецслужб, дипломатичного корпусу, розвідувальних органів, а також друзів України за кордоном. Як результат – маємо чергову успішну операцію й чергову перемогу. Нам вдалося повернути додому ще одну родину", - сказав Роман Машовець.

Як повідомляє "Радіо Свобода", жінка з дітьми щонайменше з 2019 року перебували в таборі закритого типу "Родж" на північному сході Сирії. Звільнена громадянка України зазначила, що дуже рада повернутися додому, і подякувала всім, хто сприяв цьому.

Из сирийского лагеря эвакуировали украинку с семью детьми

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк