23.06.2021, 18:25

В Україні виявлені перші випадки штаму коронавірусу "Дельта", - Данілов

Марина Началова | Всі новини автора
данилов

В Україні з'явилося двоє хворих, у яких виявлено так званий "індійський" штам COVID-19 "Дельта" - один із найнебезпечніших і швидкорозповсюджуваних варіантів коронавірусу на сьогодні.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю ]]>ТСН]]>, передає Час Пік.

За його словами, хворіють матір віком 66 років і 16-річна дитина, які нещодавно повернулися з Росії. Вони захворіли вже в Україні, їм провели тестування. Хворі госпіталізовані до Олександрівської лікарні, їх стан стабільний.

"У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам , 2 приватних і 2 державних, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ", - повідомив Данілов.

Як повідомляється, апарат РНБО сьогодні зібрався на засідання з питання недопущення розповсюдження індійського штаму. У засіданні беруть участь міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики і науковці. Вони вирішують, зокрема, чи вводити обов’язкове ПЛР-тестування для людей, які приїжджають з Росії, Білорусі, Великобританії та Індії.

"Не виключаю, що може бути повністю припинено сполучення  з деякими країнами. Бо це дуже небезпечно", - зазначив Данілов.

Нагадаємо, партія "Європейська Солідарність" вимагає закрити кордон і остаточно припинити пасажирське сполучення з Росією, де зараз швидко розповсюджується штам "Дельта".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк