24.06.2021, 07:30

Україна змінює правила перетину кордону після появи Delta-штаму

Delta-штамм

В Україні зареєстровано два випадки коронавірусної хвороби викликаних штамом "Дельта". Україна змінює правила перетину кордону для іноземців.

Після підтвердження в країні перших випадків зараження новим штамом COVID-19 "Дельта", в Україні змінили правила перетину кордону, повідомляє Час Пік.

Як ]]>повідомляється]]> на сайті МОЗ, на засіданні Кабміну 23 червня було прийнято рішення впровадити кілька заходів для зменшення ризику поширення "Дельта" штаму коронавірусу.

Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю).

Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 року.

"До 25-го червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції задля протидії поширенню коронавірусу штаму Дельта в Україні", - повідомив заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Росії, Індії, Великобританії та Португалії, де спостерігається найбільший спалах різновиду коронавірусу "Дельта".

Довідка: новий штам вірусу COVID-19 Дельта вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії.

За даними служб громадського здоров’я Великої Британії, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 разів більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк