01.07.2021, 12:37

"Це не просто хамство. Це расизм": Відома телеведуча назвала міністра культури Ткаченка расистом

Каролина Ашион

Відома українська телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила колишнього генерального директора "1 + 1 Медіа" та каналу "1+1", нинішнього міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка в расизмі.

За словами телеведучої, Ткаченко нібито не хотів розглядати на кастингах її кандидатуру через колір шкіри. Про інцидент, який стався 6 років тому, Кароліна Ашіон розповіла на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

Неприємний інцидент сплив у пам'яті телеведучої, коли вона випадково зіткнулася з міністром на джазовому фестивалі Leopolis Jazz Fest у Львові.

Інцидент, про який розповіла Ашіон, стався шість років тому, коли вона працювала на телеканалі "2+2", що входить в медіаконгломерату "1+1 Media". Проводився кастинг ведучих ранкового шоу, і вона хотіла взяти в ньому участь. Вона звернулася з цього питання до Олександра Ткаченка - гендиректора групи каналів "1+1", "2+2", "ПлюсПлюс", "ТЕТ", "Бігуді" тощо.

"Відповідь була нечуваною: "Ви в дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб... я не готовий ризикувати рейтингами…"

Далі - шок, море сліз і звільнення.

Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Але, мабуть, кольором шкіри для 1+1 не вийшла...

Минуло майже 6 років. І ось я на Leopolisjazz, ніс до носа з нинішнім міністром культури Олександром Ткаченком. У такі моменти справа не в "хоробрості", а в незрозумілій силі, що сама змушує тебе говорити.

Я нагадала Ткаченку про той епізод. І знову отримала у відповідь "нетленку"...

- Так, а може мені ще вибачення у Вас попросити? - сказав Ткаченко з "посмішкою" на обличчі.

Чи можна було тоді знайти інші слова для більш делікатного відмови? Впевнена, так. Будь яка людина знайшла би що сказати. Можна було тепер просто вибачитися по-людськи? Звичайно. А так це не просто хамство. Це расизм, хлопці. Вже я-то знаю в цьому толк", - написала Кароліна Ашіон в Facebook.

Пост телеведучої викликав великий суспільний резонанс. Українці активно обговорюють новину, що з'явилася, залишаючи жорсткі коментарі на адресу міністра культури.

"В здорових суспільствах в таких персон "скасовують" - піддають остракізму через явну несумісність її дій з базовими людськими цінностями. Така поведінка вважається не просто нетолерантною, а девіантною. Держава, в якій міністрами працюють ксенофоби, не може вважатися цивілізованою. Звісно, це дикунство має потягнути за собою службову перевірку та відставку.

Хочу висловити Кароліні свою підтримку і повідомляю, що я персонально скасовую для себе пана Ткаченка - як міністра і як людину - через ксенофобію. Я не хочу, щоб такі люди уособлювали мою державу...", - написав користувач Sergii Ivanov, коментуючи інцидент.

Міністр культури вже публічно відреагував на звинувачення в расизмі у коментарі до повідомлення. Ткаченко відкидає всі звинувачення, оскільки він як гендиректор холдингу не проводив кастинги.

новости соцсетей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк