02.07.2021, 12:13

"Жесть!": Як у Мережі відреагували на рішення взути учасниць військового параду у взуття на підборах

Как в Сети отреагировали на решение обуть участниц военного парада в обувь на каблуках

У військовому параді, присвяченому 30-річчю Незалежності України, візьмуть участь курсантки Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Судячи з фотографій з репетиції, дівчата будуть на підборах. У соцмережах розкритикували подібну ідею Міноборони.

24 серпня відбудеться військовий парад, присвячений 30-річчю Незалежності України. Разом з іншими підрозділами Хрещатиком крокуватиме жіноча "коробка" військовослужбовців ЗСУ, повідомляє Час Пік.

Міністерство оборони України показало фото з репетиції. За словами викладача ВІКНУ майора Євгена Балабушки, тренування проходять двічі на день.

"Ранкове – від 7:30 до 8:30 та післяобіднє – від 15:00 до 18:00. Між тренуваннями дівчата відпочивають. Обрали такий час, щоб не проводити підготовку під час найбільшої спеки. За цим графіком займаються всі «коробки», що залучені до участі в параді. Є ймовірність, що ближче до 24 серпня графік тренувань ставатиме щільнішим", - зазначив офіцер.

военный парад военный парад военный парад

Він додав, що курсантки на параді йтимуть новим стройовим кроком, який від старого відрізняється тим, що раніше нога повинна була підніматися від землі на 15-20 сантиметрів, зараз - на 10-15 см. 

Судячи з фотографій з репетиції параду, дівчата маршируватимуть на підборах.

Цей факт вже викликав хвилю критики у соцмережах. Після численних негативних коментарів Міноборони закрило можливість коментувати відповідний пост у своєму Facebook.

Зокрема, в ГО "Жіночий Ветеранський Рух" закликали припинити знущання над жінками-військовими.

"Який ж лютий сором. Дівчата служать у такій самій військовій формі, що й хлопці, дівчата носять таке ж військове взуття (талани) як і хлопці. То чому вони вимушені витримувати багатогодинні тренування на каблуках, на яких апріорі під час несення служби не ходить взутою військовослужбовка ЗС України?

Чим ви керуєтесь, виснажуючи і цілком ймовірно, свідомо травмуючи військовослужбовок? Щоб що? Щоб вам, сидячи на трибуні, було комфортно оглядати «жінку-окрасу армії»?", - йдеться у Facebook "жіночого ветеранського руху".

Депутат від "Євросолідарності" Ірина Геращенко анонсувала депутатське звернення до президента іта головнокомандувача Володимира Зеленського.

"Спочатку подумала, що це фейк. Що хтось сплутав демонстрацію боєготовності нашої Армії і чергове шоу, яке прикрашають женщіни. Але це фото розміщено на сайті МО...", - написала Ірина Геращенко.

У коментарях українці пишуть, що ініціатива Міноборони взути учасників військового параду у взуття на підборах - це "знущання" та "ідіотизм".

новости соцсетей новости соцсетей новости соцсетей новости соцсетей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк