11.07.2021, 18:58

У Чернігові почали вакцинувати препаратом Pfizer усіх бажаючих: люди їдуть з інших областей

Марина Началова | Всі новини автора
вакцинация

Чернігів став першим містом України, де можна по бажанню вакцинуватися від COVID-19 вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

10 липня у пунктах масової вакцинації Чернігова почали проводити щеплення вакциною Pfizer, повідомив у Фейсбуці гендиректор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

За його словами, за вчорашній день 686 людей вакцинувалися вакциною Pfizer у торгівельному центрі Hollywood, 420 також вакциною Pfizer у ЦУМ Чернігів, і всього 194 людини прийшло вакцинуватися до Деснянської районної ради вакциною CoronaVac.

Як пише видання "ВВС News Україна", чернігівці приходили на щеплення цілими родинами. Також до Чернігова спеціально на вакцинацію Pfizer їдуть мешканці інших регіонів України. Як повідомила лікар Вікторія Гредякова, були люди з Києва, Славутича.

Отримати щеплення могли всі охочі, потрібно було лише вистояти чергу у 200-250 людей. Організатори повідомили, що за хвилину вакцинують двох осіб. Люди підписують згоду на вакцинацію, дані про щеплення вносяться до електронної системи. Після щеплення 20-30 хвилин спостерігають за станом пацієнтів, щоб не було алергічної реакції.

Раніше голова МОЗ Віктор Ляшко відзвітував про ситуацію з вакцинацією українців від COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк