18.07.2021, 08:47

У НАТО заявили про можливе розширення діяльності з Україною в Чорному морі

Ольга Романец | Всі новини автора
НАТО

Можливість надання Україні засобів спостереження НАТО в Чорному морі вивчається Альянсом.

Про це заявив 17 липня заступник помічника генсека НАТО з питань оборонних інвестицій Гордон Скіп Дейвіс під час свого виступу на форумі з питань безпеки та ефективності оборонної промисловості в Одесі, передає Час Пік.

За словами Дейвіса, в Північноатлантичному альянсі усвідомлюють стратегічну важливість Чорного моря для союзників і партнерів і готові розглянути питання про розширення співпраці для України.

"За запитом України ми вивчаємо можливості для посилення її доступу до засобів спостереження та обізнаності з ситуацією на морі", - сказав він.

Також представник НАТО вказав на які військові сили може розраховувати Україна в разі, якщо їй довірять розвідувальні дані Альянсу.

"Кілька держав - Канада, Італія, Іспанія, США і Великобританія - підтримують зусилля Румунії та Болгарії щодо захисту повітряного простору. Морські патрульні літаки Туреччини і США також допомагають підтримувати безпеку в цьому регіоні. Ми маємо більше кораблів, більше військово-морських навчань і морських дій, більше заходів в порти України і Грузії", - зазначив Дейвіс.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: