19.07.2021, 09:57

В Україні з листопада 2021 року з'являться нові дорожні знаки

Ольга Романец | Всі новини автора
дорожные знаки

Восени цього року в силу вступлять нові стандарти безпеки в частині "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні".

Про це повідомляє "Укравтодор", передає Час Пік.

Так, серед основних змін та уточнень, внесених до ДСТУ 4100: 2021, такі:

  • зображення дорожніх знаків приведені у відповідність до Конвенції про дорожні знаки і сигнали і доповнені новими дорожніми знаками;
  • будуть внесені зміни до зображень знаків відповідно до змін нормативно-правових актів;
  • будуть введені нові дорожні знаки "Автозаправні / Електропідзарядні станції", таблички "Місце для підзарядки електромобілів", "Платна дорога" і "Кінець платної дороги".

Також стандарт доповнено знаками по прикордонній смузі відповідно до Постанови КМУ від 9 листопада 2016 року №790, а також доповнено графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі.

Як зазначається, додано новий розділ, де вказано, як розміщувати знаки на щитах і фонових щитах, і введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Зміни торкнуться і велоінфраструктури, ДСТУ доповнено новими знаками і табличками з дорожніми знаками, що регулюють рух велосипедистів.

Також змінені знаки індивідуального проектування. У цій частині змінено шрифт, форму стрілок і введені Символи для позначення центру населеного пункту, річки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: