26.07.2021, 13:02

Зеленський затвердив положення про радника президента

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

26 липня президент Володимир Зеленський затвердив положення про радника президента України, яким визначаються його основні завдання та обов'язки.

Про це йдеться у відповідному указі №309/2021, розміщеному на сайті глави держави, передає Час Пік.

"Затвердити положення про радника президента України. Визнати таким, що втратив чинність, указ президента України від 12 листопада 2014 року №870 "Про радника президента України", - йдеться в документі.

Зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

У положенні йдеться про те, що радник президента України належить до посад патронатної служби президента, а кандидат на неї призначається і звільняється безпосередньо главою держави. Радник підпорядковується безпосередньо президенту.

"Радник президента України призначається на термін повноважень президента України і здійснює свої обов'язки на постійній основі або на громадських засадах (поза штатом офісу президента України). Повноваження радника президента України припиняються за власним бажанням, за рішенням президента України, в тому числі у зв'язку із закінченням повноважень президента України", - йдеться в документі.

У ньому наголошується, що радник президента також може бути звільнений з посади у випадках, передбачених законодавством про працю або законодавством у сфері запобігання корупції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: