02.08.2021, 14:36

Обмеження для невакцинованих від COVID-19: кого торкнуться нововведення в Україні

Ограничения для невакцинированных от COVID-19

Україна найближчим часом буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. Їх впроваджуватимуть у разі погіршення епідеміологічної ситуації та посилення карантинних обмежень.

В Україні може з'явиться ряд обмежень для громадян, які відмовляються вакцинуватися від коронавірусу. Про це глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу") написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

На думку Радуцького, обмеження цілком логічно ввести для професій, які передбачають контакт з людьми, тобто для вчителів, транспортників, працівників громадського харчування, комунальних структуртощо.

"Україна згодом також буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (на даний час щеплена лише половина педагогів від загальної кількості).

На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель", - написав Радуцький.

Як стверджує голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, ніхто не говорить про обов'язкову вакцинацію населення, у людини залишається право вибору. Але "цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники".

"Тому тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу", - написав Радуцький.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк