02.08.2021, 16:27

Підрозділи МВС перейдуть на посилене чергування напередодні Дня Незалежності

Марина Началова | Всі новини автора
монастырский

Під час святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України підрозділи системи МВС працюватимуть у посиленому режимі, аби забезпечити комфортне безпекове середовище для громадян, керівництва держави та гостей.

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30", передає Час Пік.

Він заявив, що на базі Національної поліції працюватиме міжвідомчий ситуаційний центр, який у режимі 24/7 забезпечить координацію роботи Державної прикордонної служби, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби та Національної гвардії.

"МВС налагодило взаємодію з іншими правоохоронними та розвідувальними органами країни. Головна наша мета — мобілізувати всі спроможності для оперативного реагування!" - сказав Монастирський.

Міністр зазначив, що починаючи з 16 серпня понад 2 тисячі нарядів поліції будуть нести службу на вулицях населених пунктів та автошляхах держави.

Тільки в місті Києві до забезпечення правопорядку буде залучено близько 10 тисяч поліцейських та нацгвардійців.

З 21-го серпня всі сили та засоби органів системи МВС будуть переведені на посилений режим роботи.

"З метою нейтралізації можливих ризиків і загроз під час відзначення річниці Незалежності України будуть залучені підрозділи швидкого реагування, вибухотехніки, кінологи, додаткові оперативно-слідчі групи. Щоб не допустити дестабілізацію оперативних обставин ми проводимо комплексні оперативно-профілактичні відпрацювання та вживаємо додаткові заходи, спрямовані на нейтралізацію загроз на державному кордоні, запобігання незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин", - наголосив очільник МВС.

Для мобільності сил та засобів реагування правоохоронців буде залучено авіаційні резерви та сили водної поліції.

Поблизу локацій святкування буде розміщена пожежно-рятувальна і спеціальна техніка та чергуватимуть наряди рятувальників.

За словами Монастирського, підрозділи кіберполіції знаходяться у цілодобовій готовності, аби забезпечити оперативне перекриття українського сегмента кіберпростору та своєчасно реагувати на кібератаки.

"Спільно з іншими правоохоронними структурами та органами державної влади і місцевого самоврядування ми готові забезпечити належне реагування на будь-які зовнішні та внутрішні виклики і загрози під час святкування 30-ї річниці Незалежності України. Свято Незалежності буде безпечним! Міністерство внутрішніх справ – Міністерство Безпеки!" - підсумував очільник правоохоронного відомства.

Читайте ще: Військовий парад, концерт Бочеллі, світлове шоу та феєрверки: які заходи відбудуться у Києві та Україні до Дня Незалежності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: