04.08.2021, 13:03

В Україні іноземців знову штрафуватимуть за порушення термінів перебування в країні

В Украине иностранцев снова будут штрафовать за нарушение сроков пребывания в стране

В Україні скасовується норма постанови Кабміну, згідно з якою всі іноземці, які порушили термін перебування на території України в період або в результаті встановлення карантину, звільнялися від адміністративної відповідальності.

7 серпня набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 р. №757 "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. №259". З 7 серпня повертаються штрафи для іноземців за порушення термінів перебування в Україні. Про це повідомляють Державна прикордонна служба та МВС, передає Час Пік.

З 7 серпня іноземці та особи без громадянства, що перевищили терміни перебування в країні в період карантину будуть притягуватися до адміністративної відповідальності. 

Санкція статті 203 КУпАП визначає застосування штрафу у розмірі від 1 700 грн до 5 100 грн.

"Після набрання чинності постановою, з 7 серпня 2021 року, звільнення від адміністративної відповідальності стосуватиметься виключно тих іноземців, які не мали змоги виїхати за межі України або не змогли звернутися до відповідних органів/підрозділів ДМС із заявою про продовження строку перебування в Україні з обставин, спричинених установленими обмеженням в умовах карантину", - йдеться у повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк