21.08.2021, 12:33

Візит Варфоломія до Києва: ПЦУ провела подячну молитву, а Московський патріархат влаштував протест

Марина Началова | Всі новини автора
варфоломей

Зараз у Києві з візитом перебуває Вселенський Патріарх Варфоломій, який в 2019 році підписав Томос Православній церкві України.

Вчора ввечері в аеропорту "Бориспіль" патріарха Варфоломія зустріли хлібом-сіллю голова ПЦУ митрополит Єпіфаній, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, інші офіційні особи і духовні ієрархи, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ПЦУ в Фейсбуці.

Після прибуття Варфоломій зустрівся в президентом України Володимиром Зеленським, а сьогодні вранці в Михайлівському Золотоверхому соборі на честь прибуття Вселенського патріарха відбулася подячна молитва (доксологія), яку провели Єпіфаній і Варфоломій.

Далі Вселенський патріарх повинен прибути до Верховної Ради і зустрітися зі спікером парламенту Дмитром Разумковим.

Приїзд патріарха Варфоломія розбурхав представників Московського патріархату. Сьогодні з ранку сотні прихожан філії РПЦ в Україні вийшли на вулиці Києва з плакатами проти Варфоломія і портретами лідера УПЦ МП Онуфрія. В даний час натовп зібрався під Радою з наміром передати Вселенському патріарху свої вимоги і висловити свій протест проти Томосу ПЦУ. На місці чергує велика кількість правоохоронців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк