22.08.2021, 21:20

"Мрія", Bayraktar і собаки: чим здивує парад у Києві на День Незалежності

Марина Началова | Всі новини автора
парад в киеве

24 серпня в Києві відбудеться військовий парад на честь 30-ї річниці незалежності України. На цьому тижні в столиці проходили репетиції параду.

Сьогодні, 22 серпня, відбулася остання, генеральна репетиція, передає Час Пік.

Розпочнеться парад у вівторок о 10:00. У ньому братимуть участь піші "коробки" різних родів військ, військова техніка та авіація. У параді буде задіяно понад 5000 військовослужбовців, 400 одиниць озброєння і техніки та понад півсотні одиниць авіації.

Варто відзначити кілька нюансів, якими парад-2021 буде відрізнятися від попередніх.

Перш за все, в цьому році зі сценарію параду вирішили прибрати "офіціоз" у вигляді об'їзду і вітання міністром оборони кожної "коробки".

У складі пішої колони вперше братимуть участь кінологи Держприкордонслужби разом зі своїми чотириногими напарниками. Всього на параді будуть марширувати 33 прикордонника з різних підрозділів ДПСУ і 32 службові собаки, навчені пошуку наркотиків і зброї.

Фото з сьогоднішньої генеральної репетиції виклала в Фейсбуці депутат Верховної Ради Ірина Геращенко.

Днями екс-радник Петра Порошенка Юрій Бірюков виклав відео з репетиції, заявивши, що собаки нервували і злилися через стрес.

У параді Незалежності в цьому році буде брати участь патрульна поліція.

Після пішої колони по Хрещатику проїде механізована колона, в якій будуть представлені реактивні системи "Вільха", "Нептун", ракетний комплекс "Грім" та інші українські і зарубіжні розробки.

Як повідомляли ЗМІ, на репетиції в механізованій колоні був помічений турецький ударний безпілотник Bayraktar, ще три таких же були в небі.

У третій частині параду буде представлена авіація. Повітряна колона буде складатися з 52 літаків і вертольотів, у тому числі літак-гігант Ан-225 "Мрія".

На завершення параду бойові літаки повинні випустити сигнальні ракети з димом кольорів українського прапора.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк