23.08.2021, 20:43

Лету кінець? Погода в Україні кардинально зміниться

Марина Началова | Всі новини автора

Після Дня Незалежності на більшій частині території України дмухне осінню. Температура повітря істотно знизиться, прийдуть дощі.

Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру, передає Час Пік.

Так, 24 серпня в західних областях і частково на півночі очікуються дощі з грозами. Денна температура повітря на заході країни очікується +19 +21 градус, вночі - +12 +14 градусів. У південних, східних і центральних областях поки що буде достатньо спекотно - до +29, проте ночі вже прохолодні: температура може опускатися до +14 +16.

25 серпня опади перемістяться до центральної частини України. У західних областях буде сухо, але похолодає ще сильніше: вдень очікується від +15 до +18, вночі +9 +11 градусів, а на Волині можливо навіть +7.

26 серпня дощі просунуться далі на схід. Однак у східних і південних областях все ще втримається висока температура повітря, +27 +29 градусів.

27 серпня дощі з грозами можливі практично у всіх регіонах. На сході і півдні все ще буде спекотно, до +30. Злегка прогріються і західні області, до +19 +21 градуси вдень, хоча вночі температура може опуститися до +9.

Що стосується довгострокової погодної перспективи, то, за попередніми прогнозами, у вересні в Україні буде плавно наступати осінь. За даними сайту gismeteo.ua, спеки в Києві більше не передбачається, в останні дні літа імовірна температура +27 +28, а потім вона буде поступово опускатися.

У західних областях літньої погоди вже можна не чекати: в найближчі три тижні там прогнозуються дощі, а температура буде ледь перевищувати +20.

Жителі півдня України ще насолодяться теплою і сонячною погодою: практично весь місяць там очікується комфортна температура близько +23 градусів.

Східні регіони в останні дні літа ще помучаться від спеки +30 і навіть вище. З початку вересня очікується поступове зниження температури повітря.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: