26.08.2021, 15:38

Кабмін переніс робочі дні в 2022 році: коли заплановані вихідні

Ольга Романец | Всі новини автора
выходные

Кабінет міністрів схвалив розпорядження "Про перенесення робочих днів у 2022 році", за яким на 8 березня і 28 червня українці отримають по чотири вихідних.

Таке рішення ухвалив уряд під час засідання 26 серпня, передає Час Пік.

Як наголошується в проекті розпорядження, рішення приймається з метою "раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування в 2022 році" 8 березня (Міжнародного жіночого дня) і 28 червня (День Конституції).

За проектом пропонується рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести в 2022 році робочі дні:

  • з понеділка 7 березня на суботу 12 березня;
  • з понеділка 27 червня на суботу - 2 липня.

Згідно з таким рішенням українці зможуть отримати по чотири вихідних поспіль: з 5 по 8 березня і з 25 до 28 червня. Також додається, що спеціальний режим роботи банків та їх установ у ці дні визначає Національний банк.

"Відпрацювання додаткових вихідних днів і святкування заплановані в межах одного тижня, тому не приведуть до встановлення робочих днів протягом шести днів поспіль", - йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також: З 1 листопада в Україні з'являться нові дорожні знаки: як вони виглядатимуть

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк